• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
 

Vármúzeum

Városi Múzeum

Info központ

Városi Könyvtár

 

bona_friderika   A Füleki Városi Könyvtár prioritásai közé tartozik a helyi irodalmi alkotók támogatása, és az, hogy helyet adjon munkájuk prezentálására. Az irodalmi szintér idén nyáron új, magyar nyelven író helyi alkotóval gazdagodott. A füleki Bóna Friderika első könyve, az „Amoda“ a budapesti székhelyű Underground Kiadó gondozásában jelent meg.

  Bóna Friderika a Füleki Gimnáziumban érettségizett, jelenleg a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem magyar–angol tolmács és fordító szakos hallgatója. A kisregény főszereplője egy fiatal lány, Karola, akiben rengeteg kérdés merül fel az ez idáig nem ismert, Nógrád és Gömör határán lévő kis faluban elő nagymamával való találkozás után. Az alkotó így nyilatkozik a kötetről: „Az Amoda az engem körülvevő valóság és a fantáziám keveréke. Teljes mértékben az itteni levegő inspirálta, melynek különlegességére mindig akkor döbbenek rá, mikor valaki, vagy valami felhívja a figyelmemet arra, hogy ami nekem természetes, az másnak lehet, egyáltalán nem az.“ A könyv borítóját Kelemen Eszter grafikus, többek között az alkotó legjobb barátnője tervezte. 

Amennyiben kedveli az irodalmat és a helyi szerzőket, semmiképp sem hagyja ki Bóna Friderika „Amoda“ című könyvének bemutatóját, melyre 2021. október 8-án, 16:30 órakor kerül sor, a Füleki Városi Könyvtárban. A szerzővel egykori tanára, valamint a kötet korrektora, Szvorák Zsuzsanna beszélget.

 

A járványügyi intézkedések betartása érdekében a rendezvényen max. 50 érdeklődő vehet részt.  FFP2 reszpirátor viselése kötelező. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!        

 

 
 
 
 
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ.