• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

 

ntic logo

Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 8:00–16:00 (csak munkanapokon), Szombat, vasárnap: zárva

tel./fax.:+421 (0)47 4382016
mobil: +421 918 994 481
mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
térképen 

A Nógrádi Turisztikai Információs Központ (rövidítése NTIC) a Füleki Vármúzeum égisze alatt működő információs iroda. Fő célja az információk gyűjtése és azok közvetítése mind Fülek város lakóinak, mind a belföldi, illetve külföldi érdeklődőknek. A hatásköre főleg a Besztercebányai körzet déli és a magyarországi Nógrád megye északi részére terjed ki, de hasznos információkkal rendelkezik összszlovákiai viszonylatban is.

Vállalkozói engedély alapján az alábbi tevékenységeket folytatja:

 • áru vétele és eladása a végső fogyasztók számára (ebben az esetben emléktárgyak forgalmazása)
 • reklám- és marketingszolgáltatások
 • sport-, kultúr- és egyéb közösségi rendezvények szervezése
 • adminisztratív szolgáltatások

Az iroda által biztosított hasznos információk és szolgáltatások:

 • információk kultúrtörténeti nevezetességekről, tájvédelmi területekről, nemzeti parkokról, geológiai lelőhelyekről és nevezetességekről, barlangokról, vízterületekről (tavakról, strandokról, fürdőhelyekről), ezek elérhetőségéről, távolságáról, az esetleges belépődíjak összegéről
 • információk a Geopark területén található turistaösvényekről és kerékpárutakról
 • információk a füleki és környékbeli intézményekről
 • információk az iroda működési területére eső kulturális és közösségi rendezvényekről
 • adminisztratív szolgáltatások nyújtása (fénymásolás, faxküldés, nyomtatás, szkennelés)
 • ingyenes információs brosúrák kínálata
 • plakátok és propagációs szórólapok készítése és terjesztése
 • ingyenes vezeték nélküli internet-hozzáférés (wifi)
 • ingyenes érintőképernyős számítógép használata

arjegyzek
Szolgáltatások árjegyzéke [PDF, 39 kB]

Termékek árjegyzéke [PDF, 53 kB]

A Nógrádi Turisztikai Információs Központ együttműködik a Rimaszombati Turisztikai Információs Központtal, a Losonci Városi Információs Központtal, a Salgótarjáni TOURINFORM Irodával. Az együttműködés írásos szerződésen alapszik. Úgyszintén együttműködik turisztikai és régiófejlesztési szakmai szervezetekkel, mint Besztercebánya Megye Önkormányzati Hivatala - kulturális és idegenforgalmi részleg, Szlovákiai Környezetvédelmi Ügynökség, Szlovákiai Turisták Szervezete, Cseres-hegység Tájvédelmi Körzet Igazgatósága, a Neogradiensis Régió, a Geopark Novohrad-Nógrád területén lévő falvak önkormányzatai. Az együttműködés ezekkel a szervekkel nagyon jó lehetőséget biztosít a helyi rendezvények és szervezetek bemutatására és propagációjára.

A Nógrádi Turisztikai Információs Központ (NTIC) feladata Fülekről, a Geopark Novohrad-Nógrád tagközségeiről, illetve az információs központ működési területén elhelyezkedő turisztikai desztinációkról szóló információk gyűjtése, rendszerezése és azok közvetítése az iroda kommunikációs csatornáin keresztül (elsősorban a környező információs irodák részére, mivel azok időszerű közérdekű információk terjesztését biztosítják a helyi lakosság számára). Ezek részét képezik a társadalmi, kulturális, sport- vagy szakmai rendezvényekről szóló információk is. Az iroda dolgozói részt vesznek a Füleki Vármúzeum rendezvényeinek szervezésében, mint például kiállításmegnyitók, Múzeumok éjszakája és mások.

Az NTIC biztosítja a városról, a régióról és a Novohrad-Nógrád Geopark JSZT-ről szóló ismertető propagációs anyagok terjesztését. Minden évben több idegenforgalmi kiállításon is részt vesz. A kiadványokat a város, illetve a helyi civil szervezetek és egyesületek reprezentációs célokra használják fel, ugyanakkor az ide látogatók szükségleteit is szolgálják.
Az iroda tevékenységéhez sorolható a Füleki Vármúzeum weboldalának frissítése, a városi honlap alatt működő NTIC aloldal frissítése, cikkírás és fordítás Fülek város önkormányzati havilapja – a Füleki Hírlap részére. Az iroda ezen kívül együttműködik a Geopark Novohrad-Nógrád irodájával is, amely közösen vezetett túrák szervezésében nyilvánul meg. A vezetett túrázás fő eszméje a Geopark területén található nógrádi régió környezetének megismerése.

Az iroda feladatai közé tartozik a turisztikai csomagok összeállítása is. Ezen belül a Novohrad-Nógrád Geopark JSZT-vel és a Füleki Városi Hivatal Pályázatkészítő, Területrendezési és Régiófejlesztési Osztályával együttműködve szervezett gyalogtúra útvonalakat dolgozott ki (Gyalogtúra). Elkészültek a környező várakhoz és kastélyokhoz vezető autós túrák útvonalai (Gépkocsis túra), valamint a Palóc út - határon átnyúló tematikus útvonal mentén található néprajzi kiállítóhelyeket, illetve a régió népi kultúráját bemutató tervezett útvonalak is (A népi kultúra túraútvonalai). Céljuk az idelátogatók számának növelése, illetve egyéb turisztikai célpontok és szabadidős programokat kínálata az érdeklődőknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ.