• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
 

Vármúzeum

Városi Múzeum

Info központ

Városi Könyvtár

 

fpu

A Városi Könyvtár rendezvénysorozata

A Füleki Városi Könyvtár szeptember 22-én indítja „A fantasytól a toxikolóiáig“ című rendezvénysorozatát, melynek keretén belül, az olvasók előadások és könyvbemutatók gazdag kínálatából választhatnak.

A rendezvénysorozatot az ismert szlovákiai fantasy író, Juraj Červenák könyvbemutatója nyitja meg 17:00 órai kezdettel, ahol legújabb, „Prízraky na Devíne“ (Dévényi látomások) c. könyvéről hallhatnak az érdeklődők. A hónap végén, szeptember 30-án 17:00 órai kezdettel Laboda Róbert „Én csak néztem“ c. új kötetét mutatja be a könyv szerkesztője, Szászi Zoltán.
A következő hónapokban a rendezvénysorozat folytatásaként Michal Chmeliar utazó várja majd az érdeklődőket, a Peruról és az Inkák elveszett városáról szóló vetítéssel egybekötött előadásával (október), de bemutatásra kerül a szlovákiai magyar irodalom jeles képviselője, Szászi Zoltán frissen megjelent novellás regénye is „Bábukák“ címmel (november). Az olvasóknak lehetőségük nyílik személyesen találkozni az ismert szlovák íróval, Jozef Banášsal is, aki a könyvlistákat vezető sorozatának legújabb részét, a „Kód 7“-et mutatja majd be (november). A rendezvények azonban 2017-ben is folytatódnak, ekkor Lampl Zsuzsanna szociológus előadását hallgathatják meg az aktuális társadalmi problémák iránt érdeklődők (január), illetve Petra Nagyová-Ďžerengová írónővel találkozhatnak a női regények kedvelői (február). A rendezvénysorozat utolsó, ám nem kevésbé jeles vendége, az ismert magyar toxikológus, Zacher Gábor lesz (március). Érdekfeszítő előadásain nem csak a felnőttek, de az alapiskolák és középiskolák tanulói is részt vehetnek majd a délelőtt folyamán.
A könyvtár rendezvényeit a Művészeti Alap támogatta.

 
 
 
 
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ.