• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
 

Vármúzeum

Városi Múzeum

Info központ

Városi Könyvtár

 

A szlovákiai magyar cserkészet gazdag története kevésbé ismert régiónkban. Jelen vándorkiállítás bemutatja a szervezet aktivitásait és a cserkészeszmeiséget. Egy világ nyílik meg előttünk, melyben a cserkészet képviselői közösségünk ifjúsága nevelésén munkálkodik.
A kiállításon megismerhetjük a mozgalom értékeit, megalapításának körülményeit és működésének első éveit a világ különböző pontjain. A látogatók érdekes információkkal bővíthetik ismereteiket a szlovákiai magyar és szlovák cserkészet megalakulásával, a két világháború közti időszak magyar cserkészetének működésével, a kommunizmus időszakával – mikor tiltva volt, de annak ellenére titkos szervezetként tevékenykedett –, és a szlovákiai magyar cserkészcsapatok rendszerváltás utáni újraszerveződésével kapcsolatban.
A kiállításon látható tárgyak és dokumentumok több gyűjteményből származnak (a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség, a komáromi Kuckó PT, a Szlovákiai Magyar Cserkészek Cserkészgyűjteménye és a Füleki Vármúzeum).
A kiállítás 2013. szeptember 20-án 16:00 órakor nyílik, és 2013. november 15-ig lesz megtekinthető.
A megnyitó kísérőprogramja a Kicsi Hang zenekar koncertje lesz.

Helyszín: Füleki vár – Bebek-torony

Szervezők: Füleki Vármúzeum, Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség, Kuckó Polgári Társulás, 47. sz. Koháry István Cserkészcsapat


cserkeszkiallitasok

 

 
 
 
 
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ.