• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
 

Vármúzeum

Városi Múzeum

Információs Központ

Városi Könyvtár

 

  A Múzeumok és Galériák Éjszakáján nyílik meg a „HAZAVÁR-LAKK“ című fotókiállítás. A kiállított fotók Schnelczer Zoltán magángyűjteményéből származnak. Mindenkit szeretettel várunk!

A Városi Honismereti Múzeum galériája a közeljövőben ismét egy helyi alkotó műveinek ad helyet. A Füleki Vármúzeum 2018. február 23-án, 17:00 órakor nyitja meg Jacsmenyík József „Barangolásaim” című önálló kiállítását. A helybéliek körében és a széles környéken is jól ismert képzőművész már nem első alkalommal mutatja be lendületes, szín-gazdag alkotásait Füleken.

Bővebben: Jacsmenyík József kiállításának megnyitója

A Füleki Vármúzeum szeretettel vár minden érdeklődőt  Schneider Gizella „Évgyűrűk” című festménykiállításának megnyitójára, amelyre 2018. január 19-én, 16:30 órakor kerül sor a Városi Honismereti Múzeum galériájában. Képein motívumként legfőképpen a dísznövények szépsége és sokszínűsége jelenik meg. A kiállítás február 16-ig tekinthető meg.

A Füleki Vármúzeum szeretettel vár minden érdeklődőt Strapková Nikoleta ,,Ilyen vagyok” című fotókiállításának megnyitójára, melyre 2017. december 15-én, 16:30 órakor kerül sor a Városi Honismereti Múzeumban.

Seres LászlóA Füleki Vármúzeum 2017. október 20-án 16:30 órakor nyitja meg Seres László festőművész és restaurátor önálló kiállítását.

A jelenleg Miskolcon élő, füleki származású alkotó először a budapesti Képzőművészeti Főiskolát látogatta, majd grafikát és festészetet tanult New Yorkban. Később Indiában és Japánban restaurátor műhelyt alapított, melyeket rendszeresen látogat. Seres László a hatvanas-hetvenes évek magyar absztrakt expresszionizmusának képviselője. Hosszan tartó szünet után 2006-ban ismét visszatért a festészethez, s a mai napig alkot. Művei bemutatásra kerültek már Miskolcon, Mumbaiban, Új Delhiben és Budapesten is. A művész festményeiből összeállított válogatással, az érdeklődők ez alkalommal a füleki Városi Honismereti Múzeum galériájában ismerkedhetnek meg. A kiállítás 2017. december 12-ig lesz látogatható. A megnyitón egy zenés-verses előadás keretében a Füleki Gimnázium diákjai működnek közre.

attort_butorok

Áttört bútor a Palócföld szlovákiai részén

 

            Egyedi kiállítással készül a Füleki Vármúzeum a Palóc Napok és Füleki Városnapok alkalmából.

Bővebben: Áttört bútor a Palócföld szlovákiai részén

Ásványok nagyító alatt

A Füleki Vármúzeum és a KassaiKelet-szlovákiai Múzeum szeretettel meghívja Önöket az „Ásványok nagyító alatt” c. kiállítás megnyitójára, amelyre 2017. május 20-án kerül sor a füleki Városi Honismereti Múzeum kiállítótermében. A tárlat 2017. augusztus 4-ig lesz látogatható.

Bővebben: Ásványok nagyító alatt

Adela Léda VašováÚj kiállítással jelentkezik a Városi Honismereti Múzeum. 2017. február 23-án 16:30 órai kezdettel kerül sor Léda Adela Vašová helyi festőművész kiállításának megnyitójára, amely a „Kaiga“ címet viseli. A kiállítást megnyitja Kovácsová Klaudia, a MY Novohradské noviny hetilap szerkesztője.

Bővebben: Adela Léda Vašová Kaiga című kiállítása

suster

A Füleki Vármúzeum 2016. október 14-én 17:00 órakor nyitja a kassai Kelet-szlovákiai Múzeum „Suszter, maradj a kaptafánál!“ című kiállítását a füleki Városi Honismereti Múzeumban. A kiállítás bemutatja a kassai cipész és csizmadia mesterség történetét a középkortól egészen a 20. századi hagyományokig. A bemutatásra kerülő gazdag anyagban többek között megtalálhatóak kiváltságlevelek, céhbehívó táblák, vándorkönyvek valamint céhek és mesterek pecsétjei. Nem hiányoznak azonban a legrégebbi kassai lábbelik máig fennmaradt darabjai a 14. század végéről és egy 15. századi csizma maradványai sem. A tárlat nagy részét viszont a 20. század első feléből származó cipészszerszámok alkotják – sörték, kalapácsok, illetve a cipők és csizmák készítésénél használt kaptafák. A 2016. december 9-ig megtekinthető kiállítást a tárlat kurátora, PhDr. Dárius Gašaj, a Kelet-szlovákiai Múzeum régésze nyitja meg.
Mindenkit szeretettel várunk!

Assumptio Beatae Mariae Virginis A Városi Honismereti Múzeumban 2016. augusztus 12-én 17:00 órai kezdettel nyílik Mesiarik Marian fotókiállítása "ASSUMPTIO BEATAE MARIAE VIRGINIS" címmel. A tárlat, mely a XXVI. Palócnapok és Füleki Városnapok című háromnapos rendezvénysorozat keretein belül valósul meg, a füleki római katolikus templom szentélyének restaurálási munkálataiba enged betekintést. A kulisszák mögötti felvételek a templom belterét díszítő egyedi freskók, plasztikák és építészeti elemek tisztításának és restaurálásának különböző fázisait mutatják be.